HYRESRÅDGIVNING

 

Äger Du ett mindre fastighetsbestånd och skulle vilja ha en rådgivare att kunna ringa vid behov, ett bollplank för idéer, eller en förhandlare av företagets lokalavtal?

 

Sitter Du i styrelsen hos en bostadsrättsförening och skulle behöva hjälp med föreningens kommersiella hyreslokaler? 

 

Att hyra ut en lokal och löpande upprätthålla ett bra hyresförhållande kan vara rätt krångligt. Vilka kostnader förväntas hyresvärden stå för och vilka saker kan anses vara rimliga för hyresgästen att begära?

Vad gäller egentligen kring driftsfrågor, indexklausuler, besittningsskydd, uppsägningar, lokalanpassningar, lagkrav, omförhandlingar etc.? Får man t ex höja hyran när en fasadrenovering, eller kanske ett kostsamt stambyte skett i fastigheten?

Det kan också vara rätt knepigt att svara på lokalfrågor man kanske inte känner sig helt bekväm med, eller har tiden att sätta sig in i.

 

Att förstå vilka rättigheter och skyldigheter som gäller i relationen med hyresgästen visar god affärsmässighet, men ger också en ekonomisk trygghet.

 

Med bred erfarenhet av kommersiell avtalshantering som ansvarig och chef på både större och mindre fastighet- och förvaltningsbolag, samt tidigare som ägare till ett antal butiker i en framgångsrik butikskedja, kan Tenantia med konsult Peter Hall-Johnson erbjuda Ditt fastighetsbolag eller Din bostadsrättsförening den affärsmässighet som bygger en lång och god relation mellan hyresvärd och hyresgäst.

 

 

”Peter är en flexibel och social person som var en viktig del i vårt arbete med att utveckla affärsfastigheter. I arbetet var bl. a hyresförhandlingar och hyresgästkontakter en viktig del.

Vi kan varmt rekommendera honom för framtida uppdrag”.

– Per Johansson Perrault, Vd Pare Fastigheter AB